İç Mimari

Modern yaşamın çarkları, katı ve fiziksel olan unsurları buharlaştırarak dönüyor. Bu dönüşüm sonucu algı ve kavrayışa da esneklik kazandırıyor. Geçmişteki “mesafe” kavramı ile günümüzdeki “mesafe” kavramı son derece farklı… Teknolojik devrimler sonucu geliştirilen yeni iletişim biçimleri yüzlerce yılın alışkanlıklarını değiştiriyor. Günümüz koşullarında hiçbir mesafe “uzak” değil. Artık ulaşılamayan veya erişilemeyen hiçbir yer yok.

Güncel değişimler modern öncesi dünyanın kavrayış sınırlarını aşıyor. Bu değişimlerin günlük yaşamı kolaylaştırdığı bir gerçek… Ancak aynı zamanda yer, yerellik ve bölgecilik gibi kavramları yıpratırken bu kavramlar etrafındaki duyguları da aşındırıyor. Mimari alanının bu değişimlerden etkilenmemesi imkânsız… Yerel kodların yerini evrensel trendler ve dönüşümler alıyor.

DK İç Mimarlık, İç Mimar Dilek Karaman olarak her projenin doğumunda bölge, yerel kalıplar ve kültürel-fiziksel kaynaklar üzerine yoğun incelemeler ve görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Projenin kolektif ve psikolojik derinliğini ortaya çıkarmak adına çok katmanlı bir araştırma ve analiz çabası yürütüyoruz. Bu okumalara sosyal, ekonomik ve ideolojik faktörler de dahil… Her projenin öznel verileri olduğu bilincinden hareketle özel koşulları analiz ederek ilerliyoruz.

Diğer Yazılar

28 Nisan 2023
Mobilya & Dekerasyon
Efk Group | Mobilya Dekorasyon